Vem är Fredde?
Fredrik Matias Jokijärvi.
Född den andra november -66 på Umeå universitetssjukhus. Född naken me tummen i baken sa alltid pappa, men jag vet int om de va sant?!

JagDop.jpg (52606 byte) En bild på mig i min korta karriär i klänning.

Jag är född och uppvuxen i Täfteå utanför Umeå (förutom en liten tid som jag bodde inne i själva Umeå). Bor nu mitt i byn. Byn växer så det knakar och det är enligt min mening i stort sett bara bra med det... (finns en sak som irriterar mig)

Utbildad telereparatör, men har aldrig jobbat som det. Har gett några år till asfaltering och plattläggning som anläggningsarbetare. Blev less på att aldrig få ett fast arbete och gick Komvux å sen fick jag ett vick som ölfiltrerare på Falcon i Umeå. Sen fick jag fast arbete som plockare på samma bryggeri.... Jobbade ett gäng med år där och var även fackligt engagerad. Men jobbet var tungt och kroppen havererade. Gick sjukskriven över ett år och sen fick jag ett erbjudande om jobb på Livsmedelsarbetareförbundets avdelningskontor med försäkringar och arbetsmiljö.... Å där är jag nu...

Alla namn har ett ursprung, även Von der Knopp. Mitt efternamn kommer från en plats i Finland som ligger på en kulle som släntar ner mot en sjö och nått som nu är en liten bäck. Där kommer min farfar från. Dom hade lite tid över och gjorde en bild av platsen (Jokijärvi) i trämosaik på entréväggen.

img007.jpg (115256 byte)  jokijarvi.jpg (92616 byte) jokijarvi1.jpg (103832 byte)

Farmors hem var mycket mindre..... I detta lilla hus bodde en hög med barn med sina föräldrar... Ingen tar tyvärr hand om huset nu så det håller på att förfalla.... Det ännu mindre huset är bastun och det är inte helt otroligt att förutom bastubad så har det fötts ett eller annat barn i det.... Kanske farmor?

img001.jpg (128118 byte) Talvitie.jpg (133706 byte)